Ga naar hoofdinhoud

Bestelling heropenen


Wie kan deze functie gebruiken?

✅ POS-Gebruikers

Een fout gemaakt in een bestelling die al is afgerond? Geen zorgen! Je kunt deze bestelling altijd heropenen en de artikelen, kortingen of iets anders aanpassen.

Met de functie Bestelling heropenen kun je de eerder betaalde bestelling heropenen om alle nodige aanpassingen te doen, zoals kortingen toepassen, artikelen annuleren, de rekening splitsen, betaalmethoden wijzigen en meer.

waarschuwing

Let op: Wanneer een unTill Payments-betaling opnieuw wordt geopend in POS, start het systeem onmiddellijk een terugbetaling naar de oorspronkelijke betaalkaart. Deze actie is onomkeerbaar en kan niet ongedaan worden gemaakt.

info

De functie Bestelling heropenen vind je in het controlescherm. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over het controlescherm.

Met deze functie kun je altijd bestellingen corrigeren op aanvraag van de klant. Je kunt direct het bedrag op de kaart van de klant terugstorten, de bestelling aanpassen, vervolgens op de juiste manier afrekenen en het bedrag weer bij de klant in rekening brengen.

waarschuwing

Opmerking: Voor Retail-locaties kan een betaalde bestelling tot 14 dagen worden heropend. Voor niet-Retail-locaties is Heropenen alleen beschikbaar binnen dezelfde werkdag.

De oorspronkelijke bestelling moet de status 'Normaal' hebben en mag niet al eerder zijn heropend.

Of je scherm nu is ingesteld op tafelplattegrond of directe verkoop, als je een bestelling heropent, word je meteen doorverwezen naar de bestelling die je zojuist hebt heropend. Wijzig de bestelling meteen en rond hem opnieuw af.

Als je een bestelling moet heropenen in tafelplattegrond en je wilt deze heropende bestelling op een tafel laten staan, dan kun je dit doen door het bestelscherm op je apparaat te verlaten. Dan kun je op elk moment terug naar deze bestelling door op de tafel te klikken. Lees dit artikel verder voor meer informatie.

In directe verkoop kun je echter niet verder met andere bestellingen en klanten totdat je de heropende bestelling hebt afgerond.

Bestelling heropenen​

Volg deze stappen om de eerder betaalde bestelling te heropenen:

  1. Open de unTill Air-app op je scherm.
  2. Navigeer naar het controlescherm zoals op de afbeelding hieronder.

  1. Je ziet de lijst met rekeningen die vandaag zijn betaald. Zoek en tik op de rekening die je wilt heropenen.
  2. Tik op de knop 'bestelling heropenen'.
waarschuwing

Opmerking: De POS-gebruiker moet toestemming hebben om bestellingen te heropenen. Als de gebruiker geen toestemming heeft om een bestelling te heropenen, is de knop 'bestelling heropenen' uitgeschakeld. Om deze toestemming aan de gebruiker toe te voegen, kun je naar de Back Office (sectie POS-gebruikers) gaan en deze gebruiker bewerken. Vink het relevante selectievakje aan in de instellingen voor POS-gebruikers om hen toe te staan een bestelling te heropenen. Voor details over de rechten, verwijs naar deze pagina.

Als de heropende bestelling via unTill Payments is betaald, wordt de oorspronkelijke betaling automatisch teruggestort op de kaart van de klant.

Terugbetaling vindt plaats op dezelfde kaart die is gebruikt voor de oorspronkelijke betaling.

info

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over terugbetaling.

  1. Nadat je de bestelling hebt heropend, word je automatisch doorgestuurd naar deze bestelling. Zo kun je de bestelling meteen aanpassen en opnieuw afronden.
waarschuwing

Opmerking: Er worden geen tickets afgedrukt als gevolg van het heropenen van een bestelling, maar het volgende factuurnummer in de reeks wordt ingenomen door de heropende bestelling.

  1. Wijzig de bestelling als dat nodig is en reken opnieuw af met de klant. Daarna wordt de heropende bestelling gesloten.

Tafelplattegrond - de heropende bestelling op een tafel laten staan​

Het kan gebeuren dat je tijdens het werken met een tafelplattegrond niet meteen de bestelling wilt aanpassen en afronden. De tafel kan bijvoorbeeld een tijdje geleden per ongeluk gesloten zijn geweest en dan heb je hem weer geopend omdat de gasten nog steeds aan het genieten zijn van hun gerechten en je deze bestelling op tafel moet laten staan.

In dit geval kun je, nadat je automatisch bent doorgestuurd naar de zojuist heropende bestelling, het scherm gewoon verlaten door op de 'rode' knop te klikken zoals op de afbeelding hieronder.

Hierna zie je de tafel waar de heropende bestelling is gemarkeerd met een pictogram en een speciale rand voor de functie Bestelling heropenen.

Als je deze heropende bestelling wilt wijzigen of afronden, kun je op deze tafel tikken, waarna je twee opties ziet waaruit je kunt kiezen:

  • Nieuwe bestelling - terwijl je een heropende bestelling op een tafel hebt, kun je nog steeds een andere bestelling op dezelfde tafel plaatsen. Selecteer hiervoor de optie 'Nieuwe bestelling'.
  • Heropende bestelling - selecteer deze optie om de heropende bestelling te wijzigen en opnieuw af te ronden.

Als je al een andere bestelling hebt geplaatst op de tafel met de heropende bestelling, zie je de optie 'Bestaande bestelling' in plaats van 'Nieuwe bestelling'. Zo kun je een reguliere bestelling openen die je onlangs hebt toegevoegd.

Als je de optie 'Heropende bestelling' selecteert, zie je de artikelen die in deze bestelling zijn opgenomen en kun je ze zo nodig aanpassen.

waarschuwing

Opmerking: Als deze heropende bestelling in gelijke delen was gesplitst, heb je geen toegang tot het bestelscherm en kun je daarna de artikelen of kortingen niet wijzigen. In deze situatie mag je alleen wijzigingen aanbrengen op het betaalscherm.

Nadat de heropende bestelling is afgerond, wordt je tafel gesloten en verdwijnen het speciale pictogram en de rand. Het bonnetje voor deze afgeronde bestelling wordt uitgegeven op de bonprinter of de digitale rekening wordt verstrekt.

Bekijk onze videotutorial​