Schermen instellen

☑️Locatie eigenaren

Om in het POS te kunnen werken, moet je je schermen aan de locatie koppelen. Ook kun je met sommige instellingen op de schermpagina dit scherm afstemmen en gebruiken zoals jij dat wilt.

Opmerking: Voordat je een scherm kunt koppelen, moet je eerst de unTill Air app installeren. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over het installeren van de app.

Een scherm aan de locatie koppelen

De stappen voor het koppelen van een scherm zijn afhankelijk van de methode die je wilt gebruiken en de mogelijkheden van je apparaat. Als je het scherm met een camera wilt koppelen, kun je dit doen via de QR-code. Als je het scherm wilt koppelen zonder camera, moet je dat doen via de link.

Volg deze stappen om je scherm aan de locatie te koppelen:

Volg de beschreven stappen in de Back Office een ander apparaat, je kunt een PC, laptop, telefoon of tablet gebruiken waarvan het scherm dat je wilt koppelen een QR code kan lezen.

1. Navigeer naar Apparatuur in de Back Office.

2. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen'.

3. Selecteer 'Scherm'.

4. Kies de verkoopmodus voor je scherm, Tafelplan of Directe verkoop.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de verkoopmodi in unTill Air.

5. Geef je scherm een naam.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de kassalade in de instellingen van het scherm.

De laatste stap hangt af van de methode die je gebruikt om een scherm te koppelen:

• Open op het scherm de app unTill Air.

• Tik op de knop 'Scherm koppelen'.

Opmerking: Voordat je een camera gebruikt voor het lezen van een QR code, moet je de app toestemming geven om de camera te gebruiken. Zonder deze toestemming is het onmogelijk om het scherm te koppelen met behulp van een QR-code.

• Scan met de camera de QR-code die wordt weergegeven in de Back Office van een ander apparaat.

Nu is je scherm gekoppeld aan de locatie en kun je de kassa erop laten werken.

Tip: Zolang je de betaalterminal hebt toegevoegd aan de locatie, kunt u deze toewijzen aan uw scherm in de pop-up die verschijnt na het koppelen van het apparaat of vanaf de pagina Scherm bewerken. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over hoe u dit kunt doen.

Scherminstellingen beheren

Bij het toevoegen van een scherm in unTill Air worden alleen essentiële instellingen getoond. Standaard zijn digitale rekeningen de primaire methode voor het leveren van facturen aan klanten, maar dit kan indien nodig worden aangepast in de Back Office.

Om de scherminstellingen in de sectie Apparatuur te wijzigen, dubbelklikt u op de schermregel. Hierdoor worden de relevante instellingen weergegeven die je kunt aanpassen.

Hier kun je de kassaboninstellingen aanpassen en betaalterminals toewijzen aan dit specifieke scherm.

De boninstelling bepaalt of je met digitale biljetten of geprinte biljetten werkt, of beide benaderingen combineert.

• Door 'Toon een QR-code' te selecteren na elke betaling in de kassa, wordt er een pop-up weergegeven met een QR-code en een e-mailveld. Klanten kunnen de QR-code scannen om hun factuur te bekijken of vragen om de factuur via e-mail te versturen.

• Door de optie 'Afdrukken naar (naam printer)' te selecteren, worden facturen automatisch afgedrukt op de aangewezen printer na elke POS-transactie.

• Door de optie 'Toon een QR-code' te selecteren en ten minste één factuurprinter op de locatie te hebben, kun je zowel digitale als geprinte facturen aanbieden.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over het combineren van deze benaderingen en het werken met digitale rekeningen in het algemeen.

Indien nodig kunt je ook de relevante betaalterminals aan dit scherm toewijzen. Selecteer in het veld 'terminals' de gewenste terminal voor dit scherm.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over de betaalterminals.