Kleuren & pictogrammen

POS-gebruiker

Kleurlegenda en Gangen

Bij het werken met tafels in de ruimte, kunt u in de POS toegang krijgen tot de knop 'Tafelkleurlegenda'. Deze knop toont verschillende kleuren die Gangen en statussen van tafels in de POS vertegenwoordigen.

De kleuren voor Gangen zijn voorgedefinieerd en kunnen niet worden ingesteld in de Back Office.

Deze kleuren zijn zichtbaar in de POS-interface wanneer klanten items bestellen die deel uitmaken van een specifieke Gang. Wanneer u een Gang wijzigt of 'Volgende Gang gebruikt, verandert de kleur dienovereenkomstig.

Voor meer details over het gebruik van de 'Kleurlegenda' met Gangen, raadpleeg deze pagina.

Statussen

De tafelkleurlegenda omvat ook twee voorgedefinieerde statussen:

• Leeg (Witte tafel)

• Actief (Tafel met een groene rand)

De status 'Leeg' betekent dat er nog geen bestelling is geplaatst aan deze tafel.

De status 'Actief' geeft aan dat er een bestelling aan deze tafel is, maar dat de artikelen in de bestelling geen toegewezen Gangen hebben. In dergelijke gevallen hebben de artikelen 'geen Gang.

Kleuren voor Artikelen

De 'Kleurlegenda' vertegenwoordigt niet alleen Gangen, maar is ook ontworpen om Artikelen weer te geven. In de Back Office kunt u een specifieke kleur aan een bepaald item aanpassen.

Om een 'Kleurlegenda' voor Artikelen te maken en te gebruiken, volg deze stappen:

1. Ga naar Producten > Artikelen.

2. Maak een nieuw Artikel aan of bewerk een bestaande.

3. Klik op 'Kleur wijzigen'.

4. Selecteer de kleur die u aan dit Artikel wilt toewijzen.

5. Open de unTill Air app op uw scherm.

6. Maak een bestelling die het Artikel met een kleur bevat.

Pictogrammen

In de POS worden enkele speciale pictogrammen gebruikt om bepaalde acties te identificeren tijdens het bestellen en afrekenen van klanten.

Voor meer details over hoe u de tijd voor de 'traag' status kunt instellen, raadpleeg deze pagina.

• Traag

Dit rode pictogram met een klok geeft aan dat de eerder ingestelde tijd in de Locatie-instellingen is verstreken, dus de tafelstatus voor deze tafel kan als 'traag' worden beschouwd.

• Proforma is afgedrukt

Het pictogram met een ticket en een euroteken geeft aan dat er al een proforma is afgedrukt voor deze tafel.