Wie zijn POS Gebruikers?

POS Users zijn individuen die interactie hebben met de Point of Sale (POS) applicatie en bestellingen en betalingen afhandelen.

Verkoopwijze en POS-gebruikers

In de unTill Air app kunnen POS-gebruikers werken in de Tafelplan- of Directe-verkoop modus.

Als de Tafelplanmodus is geselecteerd bij het koppelen van een scherm, kan de POS-gebruiker werken binnen aangemaakte Ruimtes en tafeltoewijzingen uitvoeren.

Daarentegen kunnen POS-gebruikers in de Directe verkoopmodus alleen bestellingen verwerken die geen betrekking hebben op een Ruimte of tafels.

Voor details over verkoopwijze, raadpleeg deze pagina.

Gebruikerscode

Om elke POS-gebruiker te identificeren in unTill Air, moet u een unieke gebruikerscode voor hen opgeven bij het toevoegen van een nieuwe POS-gebruiker aan de locatie.

Voor meer informatie over hoe u de gebruikerscode instelt, raadpleeg deze pagina.

Voor meer details over de gebruikerscode, raadpleeg deze pagina.

Machtigingen voor POS-gebruikers

In unTill Air bestaan er bepaalde machtigingen voor de POS-gebruikers, u kunt ze toestaan ​​of verbieden om specifieke acties uit te voeren zoals het heropenen van een bestelling, het openen van een kassalade, etc.

Machtigingen:

U kunt deze toestemmingen instellen op de pagina voor het maken en bewerken van een POS-gebruiker. Voor meer informatie over hoe u dit doet, raadpleeg deze pagina.

Prestaties van POS-gebruikers

Als Locatie-eigenaar kunt u de prestaties van uw bedienend personeel volgen en evalueren in de Back Office via het gedeelte Rapporten.

In unTill Air kunt u de prestaties van het bedienend personeel volgen aan de hand van de volgende rapporten:

X-rapport en Z-rapport

POS-gebruikers zijn verantwoordelijk voor het verzenden van X-rapporten en Z-rapporten vanuit de unTill Air app.

Het Z-rapport is een verplicht fiscaal document dat aan het einde van de werkdag of shift moet worden afgegeven. POS-gebruikers kunnen de 'Van' datum en tijd niet instellen omdat het Z-rapport automatisch de datum en tijd van het laatst afgedrukte Z-rapport bevat. De POS-gebruikers kunnen alleen de ‘Tot’ datum en tijd wijzigen.

Het X-rapport dient als een intern document voor de locatie, en POS-gebruikers kunnen de 'Van' en 'Tot' datum en tijd instellen.

POS-gebruikers werken tegelijkertijd aan dezelfde tafel

Als een POS-gebruiker een tafel opent die al wordt behandeld door een andere POS-gebruiker, kunnen ze toegang krijgen tot de tafel maar kunnen ze geen bestelling bevestigen als deze wijzigingen bevatten die door de andere gebruiker op een ander apparaat zijn aangebracht. In dergelijke gevallen verschijnt er een melding waarin wordt aangegeven dat de huidige tafel bezet is.