Controlscherm

☑️POS-gebruiker

In de POS kunt u overschakelen naar het Controle scherm waar de informatie over de betaalde orders zich bevindt.

Om toegang te krijgen tot het controle scherm, navigeert u naar de relevante sectie zoals weergegeven op de onderstaande screenshot.

Informatie op het controlescherm

Hier kunt u de details bekijken over elke transactie die heeft plaatsgevonden voor de zaken van de dag. U kunt ook overschakelen naar de vorige werkdag en inzicht krijgen in de totale bedragen voor deze rekeningen, POS-gebruikers die deze betaling hebben geaccepteerd, de lijst met bestelde artikelen, de gebruikte betaalmethode, en meer.

Op deze pagina kunt u letten op de status van uw transacties. De status kan zijn:

• Normaal: De rekening is afgerond en is niet heropend.

• Heropend: De rekening die was afgerond en de status 'Normaal' had, werd vervolgens heropend en kreeg de status 'Heropend'.

• Heropenen: Na het heropenen van de bestelling komt er een nieuwe rekening, deze neemt het volgende beschikbare rekeningnummer. U kunt deze openen en aanpassen zoals nodig, en vervolgens afronden.

Om de details van de rekening te bekijken, moet u op de specifieke rekening tikken en kijken naar de rechterkant van het scherm onder de kop 'Rekeningoverzicht'.

Hier kunt u schakelen tussen verschillende soorten informatie voor de geselecteerde bestelling: 'Bestelling & Betaling' en 'Algemene info'.

Acties

Vanaf het controle scherm zijn de volgende acties beschikbaar:

Opmerking: De POS-gebruikers die geen toegang hebben tot deze acties omdat ze niet gemachtigd zijn om dit te doen in de Back Office, kunnen de knoppen op het controle scherm niet gebruiken.

Om de bijbehorende machtigingen te geven, moet u de relevante selectievakjes aanvinken in de Back Office tijdens het bewerken of maken van een POS-gebruiker. Voor meer informatie hierover, zie deze pagina.

De functionaliteit ‘heropenen bestelling’ stelt u in staat om de eerder betaalde bestelling aan te passen en de betaling opnieuw te verwerken.

Als u een korting moet toepassen die vergeten is of artikelen moet annuleren die niet in de bestelling horen te zitten, en andere problemen kunnen worden opgelost met behulp van deze functie.

Voor meer informatie over hoe u de bestelling kunt heropenen, zie deze pagina.

Vanaf het controle scherm kunt u ook de kassalade openen door op de overeenkomstige knop te tikken. Zodra de knop is ingedrukt, wordt de kassalade geopend. Let op dat de kassa moet zijn ingeschakeld voor het scherm dat u nu gebruikt en moet zijn aangesloten op de bonprinter die aan dit scherm is toegewezen. Voor meer informatie over hoe u de kassa toewijst aan uw scherm, zie deze pagina.

Alle kassa-openingen met behulp van deze knop worden weergegeven in het rapport van de Back Office. Voor details over dit rapport, raadpleeg deze pagina.

Voor meer informatie over hoe u de knop 'Kassalade openen' in de POS kunt gebruiken, raadpleeg deze pagina.