Pro forma

☑️POS-gebruiker

Als de klant een proforma wil ontvangen voordat hij doorgaat met bestellen of de rekening betaalt, kun je deze hiervoor afdrukken.

Het proforma-pictogram in de POS ziet er zo uit:

Om een proforma af te drukken, volg deze stappen:

1. Open de unTill Air-app op de tablet.

2. Maak een willekeurige bestelling.

3. Tik op 'Afrekenen'.

4. Tik op 'Proforma afdrukken'.

Na het tikken op de proforma-knop en het uitgeven van een ticket, word je onmiddellijk teruggeleid naar de tafelpagina.

De proforma is afgegeven, maar er zijn geen beperkingen vanwege deze. Je kunt nog steeds de tafel overdragen, meer artikelen bestellen en de rekening splitsen.

Opmerking: De proforma wordt afgegeven op een rekeningprinter, niet op een bereidingsprinter.

Wanneer een proforma is afgegeven, wordt dit aangegeven door een speciaal pictogram op de tafel, waardoor het gemakkelijk te volgen is.

In de onderstaande afbeelding zie je dat de tafel gemarkeerd met een euroteken aangeeft dat hier al een proforma is afgegeven.

Opmerking: Als je de Tafel overdragen toepast op de tafel met een proforma-pictogram, wordt de status van de tafel achteraf gewijzigd, evenals tijdens het bestellen van andere artikelen aan deze tafel.