X-rapporten

POS-gebruikers

Wat is een X-rapport?

Het X-rapport is een soort afsluitend rapport dat meestal halverwege de dag of aan het einde van de dienst wordt uitgebracht. Deze rapporten zijn niet verplicht wat betreft belastingregels, in tegenstelling tot Z-rapporten die als belastingdocument kunnen worden gebruikt. X-rapporten kunnen intern binnen een locatie worden gebruikt.

X-rapporten geven een overzicht van alle verkoopgerelateerde aspecten van je locatie. Je kunt de rapportageperiode voor X-rapporten handmatig selecteren, in tegenstelling tot Z-rapporten die opeenvolgend zijn zonder gaten en altijd worden afgedrukt vanaf de datum van het laatste Z-rapport.

Wat omvat een X-rapport?

• Datum/Tijd

• POS-gebruiker die dit rapport heeft aangevraagd

• Omzet per categorie

• Totale omzet

• Bedrag aan fooien

• Betaalmethoden en de uiteindelijke aantallen betalingen

• Omzet voor elke POS-gebruiker

• Overzicht van de BTW

Hoe een X-rapport te printen?

Het X-rapport kan worden afgedrukt vanuit de POS door de POS-gebruiker en worden bekeken in de Back Office door de Locatie-eigenaar.

Opmerking: X-rapporten kunnen niet rechtstreeks vanuit de Back Office worden afgedrukt, alleen vanuit POS.

Voor meer informatie over het bekijken van X-rapporten in de Back Office, raadpleeg je deze pagina.

Om een X-rapport af te drukken en te bekijken, volgt u deze stappen:

1. Open de unTill Air-app op uw scherm.

2. Ga naar het gedeelte Rapporten.

3. Tik op 'X-rapport'.

4. Stel de periode en tijd voor dit rapport in.

Om de periode in te stellen, tikt u op de balk met de datum, u ziet de kalender en kiest de gewenste datum.

Om de uren in te stellen, tikt u lang op de balk met uren, u ziet het pop-upvenster waarmee u de gewenste tijd kunt selecteren.

1. Nadat je de datum en tijd voor het rapport hebt geselecteerd, tik je op de groene knop 'bevestigen' rechtsonder in beeld.