Netwerk en apparatuur

Wie kan deze functie gebruiken?

☑️Locatie-eigenaren

POS-gebruikers

Het gebruik van een POS (Point-of-Sale) systeem houdt in dat je verschillende hardware apparaten zoals schermen (tablets, telefoons) en printers moet beheren en aansluiten op een netwerk. Het kan soms moeilijk zijn om te begrijpen hoe deze apparaten moeten worden gekoppeld en op welke netwerk de printers moeten worden aangesloten om het printen van bestellingen en rekeningen op je locatie zonder problemen te laten verlopen.

We hebben het overzicht van hoe apparaten op je netwerk moeten worden aangesloten opgesplitst in verschillende scenario's op basis van het type bedrijf en de hardware die op je locatie wordt gebruikt. Ontdek precies hoe je kan omgaan met apparaten en hun aansluiting op een netwerk op jou locatie.

Eén netwerk, enkele schermen, geen printers (bijv. winkels, schoonheidssalons)

Als je geen gebruik maakt van printers en alleen digitale rekeningen aan je klanten geeft, en geen bereidingsprinter gebruikt om de keuken of bar op de hoogte te brengen over bestelde producten (als je bijvoorbeeld een winkel hebt waar je de klant meteen kan voorzien van artikelen, of als je een schoonheidssalon hebt die ook geen bonnetjes hoeft af te drukken), kun je gewoon schermen gebruiken zonder printers.

• Scherm(en) - Wi-Fi of mobiel netwerk

Zoals hierboven vermeld, hoef je in dat geval geen tickets af te drukken. Je bent brij om zowel Wi-Fi als mobiele netwerkbverbindingen te gebruiken, omdat je alleen de mogelijkheid nodig hebt om bestellingen te registreren en betalingstransacties te verwerken. Deze handeling is beschikbaar op elk type netwerk. Je hoeft alleen maar verbonden te zijn met het internet.

Eén netwerk, enkele schermen en een printer (bijv. restaurants, coffeeshops)

Als je op locatie een printer moet gebruiken voor bereidingsbonnen of rekeningen te kunnen geven aan je klanten, moet je het netwerk en de apparaten die in gebruik zijn bij je Point-of-Sale goed bekijken.

printen is alleen mogelijk als je scherm (tablet, telefoon) waarop je bestellingen doet, verbonden is met dezelfde Wi-Fi als je printer. Het is essentieel om ervoor te zorgen dat alle apparaten zijn verbonden met dezelfde Wi-Fi als de printer en niet zijn omgeschakeld, bijvoorbeeld naar een mobiel netwerk, om een stabiel en probleemloos printproces te behouden. Wanneer je een apparaat gebruikt dat verbonden is met een mobiel netwerk en producten bestelt, worden de bestellingen wel geregistreerd in het systeem, maar niet afgedrukt. Beheer je apparaten en netwerk aan de hand van de volgende stappen om een goede werking te garanderen:

• Scherm(en) - Wi-Fi (hetzelfde als de printer)

• Printer - Wi-Fi (hetzelfde als het scherm)

Tip: Als je het Wi-Fi-dekkingsgebied moet verlaten om verder te gaan met bestellen, kun je overschakelen naar een mobiel netwer. Na het plaatsen van een bestelling via een mobiel netwerk krijg je een pop-up met een printerfout. Gebruik de functie 'Negeren' van deze pop-up om het afdrukken 1 minuut lang te negeren. Wanneer je terugkeert naar het Wi-Fi-dekkingsgebied (hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de printer), kun je het afdrukken hervatten vanuit de printerfoutpop-up en worden alle genegeerde tickets alsnog afgedrukt.

Enkele netwerken, enkele schermen, enkele printers (bijv. restaurants met grote eetzalen)

Als je klanten vaak om een fysieke rekening vragen en je meerdere printers nodig hebt op je locatie en je meerdere netwerken nodig hebt, moet je de verbindingen van je apparaten tijdens werkuren bijhouden om ervoor te zorgen dat de verbinding met de printer tot stand kan worden gebracht. Anders krijg je printerfouten en vertragingen bij het afdrukken, wat je natuurlijk tijdens het werk kan vertragen.

Opmerking: let goed op met welke Wi-Fi je scherm is verbonden. Als je overschakelt naar een ander Wi-Fi-netwerk dan het Wi-Fi-netwerk van de printer, wordt de verbinding met de printer onmiddelijk verbroken en worden er dus geen rekeningen en bonnetjes geprint.

Om dit probleem aan te pakken verdeel je je locatie in een paar zones en stel je in elke zone verschillende apparaten in (schermen, printers). Door je schermen en printers per zone te groeperen, voorkom je verbindingsproblemen en zorg je voor het consistent afdrukken van je bonnetjes, omdat ze door deze oplossing met hetzelfde Wi-Fi-netwerk verbonden blijven.

• Scherm 1 - Wi-Fi 1

• Printer 1 - Wi-Fi 1

• Scherm 2 - Wi-Fi 2

• Printer 2 - Wi-Fi 2

Tip: Technisch gezien is het mogelijk om Wi-Fi-routers fysiek te verbinden op je locatie en een netwerk te creëren waarbij een van hen een uitbreiding is van de hoofdrouters. Vervolgens kun je al je apparaten op dit netwerk aansluiten en ze in verschillende delen van je restaurant gebruiken zonder ze te groeperen.