Kortingen beheren

☑️Locatie eigenaren

Om een Kortingsknop aan te maken, volg deze stappen:

1. Ga naar Algemeen > Kortingen.

2. Klik op 'Nieuwe korting toevoegen'.

3. Geef een naam voor uw nieuwe Korting.

4. Selecteer het type waarde: 'Bedrag' of 'Procent'.

5. Als u 'Procent' selecteert, voer dan het percentage in. Als u 'Bedrag' kiest, voer dan het specifieke bedrag in.

6. Selecteer het type korting: 'Alle items' of 'Geselecteerde items'.

Bij de Korting voor 'Alle items' worden alle Artikelen in de bestelling gekort volgens de waarden die voor deze Korting in de Back Office zijn ingesteld. Als de Korting 'Geselecteerde items' wordt gebruikt, ontvangt alleen het geselecteerde Artikel de Korting.

Opmerking: Het type 'Geselecteerde items' vereist dat de POS Gebruiker eerst op het specifieke Artikel tikt en vervolgens de Korting gebruikt.

7. In het veld 'Beschikbaarheid' selecteert u of deze Korting altijd beschikbaar is of alleen gedurende specifieke periodes. Als u een specifieke periode voor de Korting wilt instellen, specificeer dan de periode.

Voor meer informatie over het aanmaken van verschillende periodes, raadpleeg deze pagina.

8. In het veld 'Van toepassing op' selecteert u of deze Korting is toegewezen aan alle items of alleen aan specifieke Departementen, Groepen of Categorieën.

Alleen items die in deze selectie zijn opgenomen, kunnen in de POS met Korting worden verkocht. Als alternatief kunt u de optie selecteren dat de Korting van toepassing is op alle items.

9. Wijs een vaste tekst Reden toe of kies de optie 'Vraag reden'.

Opmerking: Als u wilt voorkomen dat POS Gebruikers constant een reden moeten selecteren bij het toepassen van Kortingen, kunt u een vaste tekst Reden instellen of 'Vraag reden' kiezen en de voorgeconfigureerde Reden aanwijzen. Als u daarentegen wilt dat de POS Gebruikers de relevante reden voor de Korting aangeven, kunt u de optie 'Vraag reden' selecteren en de voorgeconfigureerde Reden niet specificeren.

Voor meer informatie over vaste tekst Redenen, raadpleeg deze pagina.

10. Klik op 'Opslaan'.