Toon een tweede valuta (USD) op briefgeld in Aruba en Curaçao

Wie kan deze functie gebruiken?

☑️Locatie-eigenaren

Als je bedrijf zich op Aruba of Curaçao bevindt, wordt je tijdens het installatieproces gevraagd of je een tweede valuta wilt weergeven op facturen en proforma's of niet. Zodra deze tweede valuta is geactiveerd, wordt het totaalbedrag in USD op een aparte regel onder het totaal weergegeven.

Opmerking: Je kunt deze functie alleen gebruiken als je locatie is geregistreerd in unTill Air onder Aruba of Curaçao.

De standaardvaluta's voor deze landen zijn de volgende:

LandValuta

Aruba

Florin (AWG)

Curaçao

Antilliaanse Gulden (ANG)

Als je een tweede valuta (USD) wilt gebruiken om het overeenkomstige bedrag te tonen op facturen en proforma's om je klanten beter te informeren, moet je een omrekeningskoers invoeren.

Zodra je besluit om een tweede valuta te gebruiken, wordt je meteen gevraagd om de omrekeningskoers in te voeren. Zoek naar de huidige wisselkoers van de basisvaluta in jouw land naar Amerikaanse dollars en vul deze in. Daarna moet je deze koers waarschijnlijk bijwerken als deze verandert.

Opmerking: unTill Air is niet verantwoordelijk voor het bijwerken van de omrekeningskoers die je hebt ingevoerd. Alleen jij kunt deze wijzigen als dat nodig is.

Nadat het installatieproces is voltooid, kun je een tweede valuta beheren die wordt weergegeven op facturen en proforma's via de locatie-instellingen.

Volg deze stappen om een tweede valuta te beheren:

1. Navigeer naar Instellingen.

2. Ga naar het tabblad Locatie.

3. Schakel deze functie in of uit met het daarvoor bestemde selectievakje. Vink het selectievakje aan om een tweede valuta te activeren en vink het selectievakje uit om het te deactiveren.

1. Voer een conversiesnelheid in of wijzig deze.

2. Klik op 'Opslaan'.