Printerfout en omleiding

☑️POS-gebruiker

In situaties waarin de printer niet beschikbaar is of niet kan worden gevonden door het gebruikte apparaat, worden u verschillende manieren aangeboden om dit probleem op te lossen.

Als de geselecteerde printer voor het apparaat niet kan worden bereikt, verschijnt er een pop-upvenster 'Printerfout' met drie opties:

Herhalen

• Klik op deze knop om te proberen het ticket opnieuw af te drukken. Het probleem kan een eenmalige fout zijn geweest, of uw scherm kan mogelijk niet gemachtigd zijn om nabijgelegen apparaten te vinden. In dergelijke gevallen gaat u naar de instellingen van uw tablet of telefoon om de benodigde machtigingen te verlenen en klik vervolgens op 'Herhalen'.

Doorsturen

• Klik op deze knop om een andere printer te selecteren voor het afgeven van de bon.

De POS-gebruikers kunnen de printers doorsturen alleen als ze de relevante machtigingen hebben in de Back Office.

Opmerking: Er bestaat nog een methode voor het configureren van printerdoorverwijzingen in unTill Air. Ga hiervoor naar het scherm Printerbeheer.

Voor meer informatie over dit Printerbeheer scherm, raadpleeg deze pagina.

Negeren

• Als u het afdrukken van de bon wilt overslaan, klikt u op deze knop. De printer met de aanduiding 'genegeerd' zal geen bonnen afdrukken en gedurende 1 minuut geen printerfout tonen.

Om de status 'genegeerd' te deactiveren, gaat u naar de sectie Printerbeheer in de POS en drukt u een testticket af. Hierdoor wordt de status van de printer gewijzigd.