Apparatuur beheren

☑️Locatie eigenaren

Met unTill Air kun je in de kassa gaan werken met niet meer dan een scherm (tablet of smartphone). Het is bijvoorbeeld niet verplicht om rekeningprinters te hebben, omdat je vrij bent om digitale rekeningen aan je klanten te leveren.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over digitale rekeningen in unTill Air.

Je hebt natuurlijk wel andere apparatuur nodig dan schermen. Je zou bijvoorbeeld bereidingsprinters kunnen toevoegen om de teamleden die verantwoordelijk zijn voor het bereiden van het eten of de aankopen op de hoogte te brengen van de bestelling, en rekeningprinters om fysieke ontvangstbewijzen af te drukken als sommige klanten daar de voorkeur aan geven boven digitale rekeningen.

Bij het opzetten van je unTill Air locatie kun je de volgende apparaten toevoegen in de Back Office:

• Schermen (tablets en telefoons)

• Printers (voorbereidingsprinters en printers voor rekeningen)

• Betaalterminals (alleen beschikbaar als unTill Payments is geactiveerd)

Apparatuur pagina in de Back Office

Je kunt alle benodigde apparaten toevoegen via de pagina apparatuur van de Back Office.

Volg deze stappen om een nieuw apparaat toe te voegen:

1. Navigeer naar Algemeen > Apparatuur.

2. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen'.

3. Selecteer welk soort apparaten je wilt toevoegen.

Voeg een nieuw scherm toe

Je kunt een nieuw scherm toevoegen aan een unTill Air-locatie met behulp van twee verschillende methoden, afhankelijk van het type apparaat dat je aan de locatie gaat koppelen.

• Gebruikmakend van een QR-code

• Gebruikmakend van een link

De eerste benadering is perfect voor apparaten met een camera, de tweede benadering is vooral bedoeld voor apparaten zonder camera.

Om een scherm aan de locatie toe te voegen, volg deze stappen:

1. Installeer de unTill Air-app op je scherm.

Voor meer informatie over hoe je de unTill Air-app installeert, raadpleeg deze pagina.

1. Afhankelijk van het apparaattype (camera of zonder camera), volg je de stappen voor een QR-code of een linkoptie.

1. Navigeer in de Back Office naar Apparatuur.

2. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen' en selecteer dat je een scherm wilt toevoegen.

3. Selecteer het type van verkoop voor het scherm.

Je kunt kiezen tussen de modus Directe verkoop of de Tafelplattegrond:

Als je de modus Directe verkoop gebruikt:

• Geef een willekeurig nummer voor het gebied Directe verkoop op.

• Kies de Ruimte die de Afdelingen en Artikelen bepaalt die beschikbaar zijn.

Je kunt de ruimte kiezen die speciaal is aangemaakt voor directe verkoop. Raadpleeg deze pagina voor meer informatie.

Opmerking: De geselecteerde Ruimte bevat alle aan deze toegewezen Artikelen. Bovendien, als de functie Speciale prijs is ingeschakeld, worden deze prijzen ook toegepast in de modus Directe verkoop.

Als je de modus Tafelplattegrond gebruikt:

• Voer de naam voor dit scherm in ( bijv. iPhone Bert)

Als je nu schermen hebt geconfigureerd in de Back Office voor de modi Tafelplattegrond of Directe verkoop, kun je naar het scherm gaan dat je wilt verbinden.

1. Open de unTill Air-app op je scherm.

2. Tik op 'Device linken'.

3. Sta toe dat de app toegang heeft tot de camera. Als je niet de nodige toestemmingen hebt gegeven, repareer dit dan via de apparaatinstellingen zoals uitgelegd in deze FAQ.

4. Scan de QR-code die wordt weergegeven in de Back Office met behulp van het scherm.

Scherminstellingen beheren

Bij het toevoegen van een scherm in unTill Air worden alleen de essentiële instellingen getoond, niets buitensporigs. Standaard zijn digitale rekeningen ingesteld als voorkeursmethode voor het leveren van een rekening aan klanten, maar je kunt dit achteraf wijzigen in de Back Office als dat nodig is.

De scherminstellingen verschijnen wanneer je een scherm bewerkt dat al is toegevoegd aan de locatie. Om de instellingen te wijzigen, moet je dus dubbelklikken op de schermregel in de sectie Apparatuur en de weergegeven instellingen bekijken.

Hier kun je de kassaboninstellingen wijzigen en betaalterminals toewijzen aan dit specifieke scherm.

De boninstelling bepaalt of je met digitale rekeningen of geprinte rekeningen werkt, of beide benaderingen combineert.

• Als je de optie 'Toon een QR-code' selecteert, verschijnt er na elke betaling in de kassa een pop-up met een QR en een e-mailveld. Je klant kan dus een QR-code scannen en zijn rekening bekijken of vragen om de rekening via e-mail te sturen.

• Als je de optie ' Printen op (naam printer)' selecteert, worden de rekeningen na elke betaling in de kassa afgedrukt op een printer die is opgegeven in de scherminstellingen.

• Als je de optie 'Toon een QR-code' selecteert en ten minste één bonnenprinter hebt toegevoegd aan de locatie, kun je zowel digitale rekeningen als afgedrukte rekeningen combineren.

Raadpleeg deze pagina voor meer informatie over het combineren van deze benaderingen en het werken met digitale rekeningen in het algemeen.

In de scherminstellingen kunt je ook betaalterminals toewijzen die al zijn toegevoegd aan de Back Office. Selecteer een terminal in het betreffende veld en sla de wijzigingen op.

Voeg een nieuwe printer toe

1. Geef een naam voor je nieuwe printer.

2. Selecteer het doel van gebruik ('bereiding' of 'de bon' of zowel).

Hij geeft bereidingstickets uit zoals nieuwe bestelling, volgende gang en tafel overplaatsen. Deze printer wordt meestal geïnstalleerd in de keuken, bar of voorbereidingsruimte voor winkels.

3. Geef het IP-adres van je printer op of kies de optie 'Niet afdrukken'.

Wat is een printer-IP? Het verwijst naar het 12-cijferige ID-nummer dat aan je printer is toegewezen en dat wordt gebruikt om een printer te verbinden met het internet en met een ander apparaat, zoals bijvoorbeeld een scherm.

Om te weten te komen welk IP-adres je moet invoeren voor je printer, kun je het informatieticket uitprinten uit de instellingen van je printer of proberen dit apparaat te zoeken vanaf je telefoon via een Bluetooth-verbinding.

Opmerking: Als je mobiel internet gebruikt op je scherm, is het niet mogelijk om verbinding te maken met een printer, dus printen zal niet werken. Om tickets te printen, moet je verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als de printer.

Tip: Als je nog geen printer hebt, selecteer dan de optie 'Niet afdrukken' om het bestelproces te testen zonder daadwerkelijke bonnen af te drukken.

4. Klik op 'Opslaan'.

Voor meer informatie over hoe je een printer instelt, raadpleeg deze pagina.

Voeg een nieuwe terminal toe

Opmerking: Als je geen toegang hebt tot de unTill Payments-functie, kun je geen betaalterminals toevoegen. Voor meer informatie over het verkrijgen van toegang tot unTill Payments, raadpleeg deze pagina.

Voordat je nieuwe terminals toevoegt in de Back Office, moet je contact opnemen met je reseller of unTill-vertegenwoordiger om de levering van terminals te regelen en deze te koppelen aan je locatie.

1. Geef een naam voor je nieuwe terminal op.

2. Ga naar het unTill Payments portal en kopieer de POIID van de terminal in de sectie 'Terminals'.

3. Voer de POIID van je terminal in de Back Office in.

4. Klik op 'Doorgaan'. Als je een betaalterminal hebt, kun je het scherm eraan toewijzen via de Back Office.

5. Bewerk je scherm in de Apparatuur (dubbelklik op de regel van het scherm).

6. Selecteer in het terminalveld de onlangs aangemaakte terminal.

1. Klik op 'Opslaan'.