Printer instellen

☑️Locatie eigenaren

In de Back Office kun je je printers instellen en deze instellingen indien nodig aanpassen.

Om een printer in te stellen, volg deze stappen:

1. Ga naar Algemeen > Apparatuur.

2. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen' of bewerk een bestaande.

3. Selecteer 'Printer'.

4. Geef je printer een naam.

5. Selecteer het doel van het gebruik van de printer.

Doel van de printer

• Deze printer wordt gebruikt om besteltickets, transfertickets en tickets voor het volgende gerecht af te drukken nadat de bestelling is bevestigd of de overeenkomstige knoppen ('Tafel overdragen', 'Volgend gerecht doorgeven') zijn gebruikt.

• Het bestelticket wordt direct afgedrukt nadat het afrekenproces is gestart of nadat de bestellijst is bevestigd door op de knop te tikken ☑.

• Het transferticket wordt direct afgedrukt nadat de knop 'Tafel overdragen' is gebruikt.

• Het ticket voor het volgende gerecht wordt direct afgedrukt nadat de knop 'Volgend gerecht doorgeven' is gebruikt.

• Standaard wordt een bestelticket sjabloon toegepast voor dit type printer.

Om je Afdelingen / Artikelen aan de bereidingsprinter toe te wijzen, volg deze stappen:

1. Ga naar Apparatuur.

2. Klik op 'Nieuwe apparatuur toevoegen' en selecteer printer of bewerk een bestaande.

3. Selecteer 'bereiding' als het doel van de printer.

4. Klik op 'Artikelen toewijzen'.

5. Selecteer de Afdelingen en Artikelen die je wilt toewijzen.

6. Klik op 'Opslaan'.

Tip: U kunt een bon ontwerpsjabloon aanpassen om deze beter geschikt te maken voor uw bedrijf. Voor meer informatie hierover, raadpleeg deze pagina.

U kunt beide printerdoeleinden voor uw apparaat selecteren. Deze printer zal dus dienen voor zowel bestel- als bonopdrachten.

6. Voer het IP-adres van uw printer in.

7. Stel de poort van uw printer in.

8. Stel een papierbreedte in. Als standaardoptie kunt u 72 mm gebruiken.

Tip: Als u bestellingen en betalingen wilt uitvoeren zonder daadwerkelijk af te drukken om dit proces te testen, kunt u de functie 'Niet afdrukken' gebruiken door het selectievakje aan te vinken.

9. Klik op 'Opslaan'.

U kunt deze printer nu toewijzen aan uw scherm als u deze instelt als bonprinter. Voor meer informatie over hoe u dit kunt doen, raadpleeg deze pagina.

De bereidingsprinter, eenmaal toegewezen aan specifieke Artikelen, zal bonnen afdrukken na bevestiging van de bestelling zonder extra stappen.

Opmerking: De taal voor het uitgeven van bonnen kan worden geselecteerd in de locatie-instellingen. Voor meer details over hoe u 'Taal van bonnen' kunt selecteren, raadpleeg deze pagina.